Dnes je:

 

 

Čas:

 

...Oficiálna         stránka SOU obchodného a DOŠ Prešov aktualizovaná 13 januára 2006...

  SWEET CUP 2005

SOU obchodné a DOŠ Prešov

 
   

 Dňa 21. a 22. marca usporiada SOU obchodné a DOŠ Prešov 
     5. ročník medzinárodnej súťaže cukrárov a kuchárov juniorov.

                           SWEET CUP  2007



     Propozície 5.ročníka súťaže:


Termín a miesto:    21. a 22.3. 2007, Krajský úrad, Námestie mieru 3 Prešov 
                              /veľká zasadačka/.

Riaditeľ súťaže:      Mgr. Peter Kakaščík - riaditeľ SOU obchodného

Garant organizácie: MVDr. Beatrice Blichová - zástupca riaditeľa pre OV

Prihlášky:               MVDr. Beatrice Blichová, SOU obchodné Prešov,     
                             SDH 3, 08001 Prešov
                              tel: 051 7710 863
                              e - mail: soeobcho@souopo.edu.sk     
                              
formulár prihlášky
Súťaž - kuchár:      Príprava slávnostného sladkého dezertu
                                 

                             1. časť: 15 minút - príprava v zákulisí
                              (predpríprava jednotl. komponentov podľa receptúry)
                             2. časť: 15 minút - dokončenie dezertu pred servírovaním
                                                         na pódiu

Súťaž - cukrár:      Príprava ľubovoľnej torty/korpus s priemerom 30 cm/ 
                            Téma: Svadobná torta
                            1. časť: 25 minút - príprava v zákulisí
                                /príprava ingrediencií k zhotoveniu výrobku-šľahanie a 
                                 plnenie náplňami/ korpus bude k dispozícií v prípade
                                 iného tvaru-doniesť vlastný
                             2. časť: 20 minút - dekorácia a prezentácia výrobku na  
                                                         pódiu
Súťaž - predavač:   Príprava darčekového balenia
                             Téma: Svadobný dar
                              (zabalený svadobný dar umiestnený v kompozícií s 
                               tématikou svadby )
                             Čas: 40 minút- balenie a prezentácia na pódiu

Inventár:                 doniesť vlastný
                             
Súťažiaci:              Každá škola môže prihlásiť jedného súťažiaceho
                             vo všetkých odboroch. Každý súťažiaci môže mať svojho  
                             asistenta.

Štartovné:              500,- Sk za jedného súťažiaceho

Hodnotiaca          
komisia:                Prešovský klub  kuchárov a cukrárov a vylosovaní
                            zástupcovia škôl
                            Predavači - traja odobrníci a dvaja vylosovaní zástupcovia 
                            škôl

Harmonogram:     

21.3.2007 - streda
                         1430-1500   registrácia súťažiacich v reštaurácií SEN
                         1500-1600   porada vedúcich družstiev a žrebovanie poradia 
                                          súťažiacich
                         1600-1645   večera podľa objednávky
                         1700-1800   Slávnostné otvorenie súťaže a program
                         1800 -         Slávnostný raut

22.3.2007 - štvrtok
                         700 - 800        raňajky
                         830 - 1100     začiatok a priebeh súťaže cukrárov
                        1110 - 1150   začiatok a priebeh súťaže predávačov
                        1215 -1415     začiatok a priebeh súťaže kuchárov
                        1430 -           vyhlásenie výsledkov
                        1500 -       
   ČAŠA VÍNA 

Receptúry:         Receptúry gastronomických výrobkov zaslať poštou do
                         10.2.2007 na adresu SOU obchodné SDH č.3, Prešov.
                         Receptúry musia byť vyhotovené v piatich exemplároch,
                         na ktorých musí byť presná adresa školy a mená súťažiacich.

I

Počet porcií:      1 torta - cukrári
                         3 porcie sladký dezert - kuchári

Vybavenie
kuchyne:            Elektrický varič, chladnička ,mraznička, rýchlovarná
                          kanvica, ostatné pracovné pomôcky potrebné pre
                          prípravu si každý účastník prinesie sám.

Kritéria hodnotenia:

              Cukrár:   technologická príprava, hygiena technolog. postupov
                           celková chuť, vzhľad torty,používanie moderných postupov
                           originalita-vlastná tvorivosť, doladenie surovín, celkový 
                           dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie časového 
                           limitu,nevhodnosť oblečenia, dodržiavanie hmotnosti podľa 
                           receptúr  
              Kuchár:  technologická príprava, hygiena technolog. postupov
                           celková chuť,vzhľad dezertu,používanie moderných 
                           technologických, nové trendy, originalita - vlastná tvorivosť, 
                           vhodné doladenie jednotlivých surovín/ výživová hodnota/,  
                           celkový dojem odbornej prípravy - zručnosť, dodržanie 
                           časového limitu, dodržiavanie hmotnosti podľa receptúry, 
                           nevhodnosť oblečenia

           Predavač:  súťažiaci je povinný dodržať tému, výber baliaceho 
                            materiálu, presnosť balenia, estetické prevedenie, nové 
                            trendy v balení, zručnosť pri balení a dekorovaní a celkový 
                            estetický dojem.
Odporúčané výrobky: 
                           oriešková pena, čokoládová pena,topping -karamel, 
                           topping -čokoláda, topping -jahoda, cukrárska poleva 
                           tmavá na namáčanie, cukrárska poleva tmavá, kakaový 
                           prášok, jahodový džem, džem čučoriedka.
                           Zmrzlina Scholler - čokoládová, čučoriedková, 
                           karamelová, pistáciová, vanilková
                                
Z uvedených výrobkov sú dva povinné
Zmrzlina bude dodaná usporiadateľom súťaže

              

 

<<< Späť  Hore
 
  Možnosti  
Tlačiť Tlačiť
Poslať priateľom

Pridať k obľúbeným Pridať k obľúbeným
Nastaviť ako domovskú stránku 
 
Informácie o škole

Mapa stránky
  Informácie  

Do prijímacích skúšok zostáva:  
 

Meniny má:
 
 
  Fotoalbum  

  Odbory  
  SOU obchodné:

Študijné odbory

Čašník, servírka
Kuchár
Obchodný pracovník
Pracovník marketingu

Učebné odbory
Kuchár
Čašník, servírka 
Predavač
Pekár
Cukrár
Cukrár pekár
Mäsiar
Aranžér
Nadstavbové štúdium
Prevádzka obchodu
Spoločné stravovanie
Potravinárska výroba
  DOŠ:

Obchod a podnikanie